☎: +359 897 891 630 | 📧: office@silvena.bg

SMO оптимизация на сайт

SMO - оптимизация за социални мрежиSMO: оптимизация за социални медии / мрежи

SMO - абревиатура от английската фраза "social media optimization", която се превяжда като оптимизация за социална медия, подразбират мерки по повишение на комуникативността на сайта, или казано по-просто – оптимизация на интернет сайтовете, ориентирана за разлика от SEO, не за роботите на търсачките, а за за посетителите на блогове и социални мрежи.

Актуалността на SMO днес е сериозно висока – в частност благодарение на появяването на проекти като “намери съучениците си от средното” и други, които събират колосална аудитория и да получим трафик от тях е не по-малко интересно от посещенията идващи от търсещите системи. Не е удивително при това положение, че SMO днес се явява важен инструмент в ръцете на уеб мастерите, които не пропускат появата на такъв важен източник на посещения за сайтовете.

SMO и SEО: разликата е в една буква

SMO и SEО действително имат много общо – в частност, както SEO оптимизация та се дели на външни и вътрешни фактори така и социалната популяризация се разделя на две. Social media optimization – усъвършенстване на сайта и SMM ( Social Media Marketing) – методи за популяризация в блогове, социални мрежи и форуми.