☎: +359 897 891 630 | 📧: office@silvena.bg

Мобилни приложения

 

Sencha Touch 1.1 with support for BlackBerry OS 6  

Mобилни приложения базирани на първата в света HTML5  WEB App платформа "SENCHA TOUCH"

Мобилните приложения са новатa лавина която в момента залива света.Все по нужно става да можем да отворим един сайт от мобилния си телефон независимо от това на каква операционна система е базиран той.Потребностите и изискванията на клиентите нарастват с всеки изминал ден и в света се продават все повече мобилни устройства от типа "джобен комютър" съчетавщи мулти функционалност на много нива.

Sencha Touch позволява да се разработи уеб базиран софтуер за мобилни устройства, който е платформено независим, функционален като софтуерът разработван за конкретните операционни системи на мобилните устройства и изглежда и работи еднакво добре под операционните ситеми на iPhone, iPad, Android, Windows и др.

 

 

Изграден изцяло на базата на съвременните web стандарти

Sencha Touch supports official HTML5 specs such as Offline & Storage, Device Access, Performance & Integration, Multimedia, Graphics, 3D & Effects and CSS3/Styling

Sencha Touch е първият в света фреймуорк, изградена изцяло със HTML5, CSS3, и Javascript, като предлага изключително мощни контроли за изграждане на потребителски интерфейс, гъвкавост и оптимизация. Специфичната употреба на HTML5 предоставя компоненти, като аудио и видео, както и localStorage за записване на данните в офлайн режим. 

Широкото използване на CSS3 в осигурява перфектно стилизиране на всички елементи на контролите без необходимост от изображения.

Изключителна поддръжка на събития с докосване

touch-events

Основните методи на взаимодействие, при touch-базирани приложения и всички събития възникващи при докосване са жизнено важни за самата архитектура фреймуорка. Поддържат се събития като touchstart и touchend, както и дълъг списък от персонализирани събития, които могат да се използвант като клик, двоен клик, натискане и задържане, ротация и т.н.

Работи ръка за ръка с PhoneGap

PhoneGap logoНезависимо дали искате да разпространявате своите приложение на IOS App Store или Android Marketplace, PhoneGap прави включването на вашия уеб приложение в операционната с-ма на у-вото толкова лесно, колкото е възможно. PhoneGap също така дава възможност на разработчиците да използват вградените APIs устройства - като камера и списъка с контакти - директно в JavaScript-а.

 

Поддържат се най популярните мобилни устройства

Sencha Touch works on the most popular mobile devices representing more than 90% of the smartphone market, including BlackBerry OS 6, Android, and Apple iOS.

Sencha Touch е крос-платформа, насочена към следващото поколение, touch устройства. Тя в момента е съвместима с Apple IOS 3 +, Android 2.1 + и BlackBerry 6 + устройства. Взети заедно, тези устройства представляват над 95% от сегашният трафик през мобилен телефон. Разработчиците могат да се възползват от специални теми, които са създадени само за тези устройства. С все по-нарастващия брой модели Android и широката популярност на WebKit за мобилни устройства, се очаква списъка от  поддържани устройства да расте изключително бързо.

Интеграция на данни

boxes

Sencha Touch идва с невероятно мощен пакет за данни. Разработчиците могат лесно да извличат данни от разнообразни източници независимо дали чрез AJAX, JSONP, или YQL, а данните да се свързват със специфични визуални компоненти или шаблони.

Идеалното решение

Sencha Touch е идеалното решение за мобилни приложения. Създаден по строги стандарти за кодиране, класическия модел на унаследяване,  по приложенията разработвани със Sencha Touch може лесно да се работи от малки и големи екипи. И тъй като продукцията е изцяло уеб-базирана, може да бъде публикувана, без да се чака за одобрение или приемане на съответният пазар.